Natuur op Usedom Flug nach Usedom - Startseite

+49 38375 244 244

 Usedom Tourismus GmbH

Het Oostzee-eiland Usedom is niet alleen dankzij het eindeloos lange strand met spierwit zand een droomeiland. Het achterland met zijn ongerepte romantische landschappen, de stille baaien en verborgen plekjes laat natuurliefhebbers en rustaanbidders een heel andere kant van het eiland zien. Te voet, met de fiets of tijdens een tour onder begeleiding van een gids: ook in de herfst en winter biedt de natuur van het eiland indrukwekkende impressies.

Groene weidse velden, lange zandstranden, steile oevers en brede duinlandschappen: dit is de natuur van het eiland Usedom. Het gelijknamige natuurpark beslaat 59.000 hectare en omvat bossen, weides, velden, moerasland, heide en (hoe kan het ook anders) water. Zee en meertjes, achterland en de rivier de Peene zijn een paradijs voor natuurfans en actieve vakantiegangers. Op Usedom bevinden zich prachtige biotopen zoals duinen, moerasland, grote wateren en droge weides. Ook uitgestrekte beuken-, eiken- en naaldbossen zijn onder meer in de kuststreek vertegenwoordigd. De facetten van het eiland zijn net zo veelzijdig als de flora en fauna.

Ontmoet gevederde vrienden.
Usedom behoort tot de meest vogelrijke gebieden van Duitsland. In totaal werden hier meer dan 280 soorten geteld. Alleen al 11 soorten roofvogels broeden regelmatig in het natuurpark, waaronder 16 paren zeearenden. De dieren zijn het alom bekende wapendier van het eiland. Verder komen op Usedom de witte ooievaar, de kraanvogel en de grijze reiger voor. Met name tijdens de vogeltrek bezoeken tienduizenden ganzen, eenden en watersnippen het eiland. Ze volgen de kustlijn en het oerstroomdal van de Oder.

Bijzondere dieren observeren.
Usedom behoort tot het leefgebied van de visotter. Ook de bever is op veel plaatsen op het eiland weer te vinden. Bij de amfibieën zijn zeldzame soorten zoals de gladde slang en de roodbuikvuurpad vertegenwoordigd. Een hoogtepunt voor natuurvrienden is het beschermde natuurgebied van de Wockninsee in de buurt van de natuurcamping bij Ückeritz. Aan de oevers van het meer is met wat geluk de Europese moerasschildpad te zien. Deze schildpad leeft in stilstaand of langzaam stromend water, in het oeverbereik van binnenwateren, beken, greppels en aftakkingen van rivieren. In Duitsland komen er nog maar weinig exemplaren voor. Enkele van de populatie hebben hun leefgebied in de Wockninsee. Dankzij de afgelegen ligging en de oorspronkelijke natuur vindt de schildpad hier de optimale voorwaarden om zich voort te planten.
Tijdens rondleidingen met een gids of fietstochten en ontdekkingstochten kun je de bijzondere natuur van Usedom ontdekken. Na een nachtelijke storm kun je met wat geluk zelfs barnsteen, het goud van de Oostzee, op de stranden vinden.

Zurück zur letzten Seite
Nach oben scrollen
© 2016 - Usedom Tourismus GmbH - usedom.de
<