Usedom voor gezin & kinderen Flug nach Usedom - Startseite

+49 38375 244 244

 Usedom Tourismus GmbH

Usedom voor kleine en grote ontdekkers

Kleine kasteelbouwers en strandkinderen zijn van harte welkom op Usedom. Het speciale keurmerk voor gezinsvriendelijkheid, de vis 'Gustav' met kroontje, vind je overal op het eiland. Het keurmerk wordt toegekend aan hotels, vakantiebungalows, toeristische instellingen en zelfs complete plaatsen. De toerismebond van de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern (Landestourismus-Verband MV) kent het speciale keurmerk steeds voor drie jaar toe. Bedrijven die in het trotse bezit van Gustav zijn, onderscheiden zich door een speciaal aanbod voor een mooie vakantie met kinderen.

Zandkastelen bouwen, in het zand ravotten, schelpen zoeken of diepe kuilen graven. Het kan allemaal in het grootste speelparadijs van Duitsland. Het fijne, witte zandstrand is maar liefst 42 kilometer lang en zeer gezinsvriendelijk. De stranden zijn vlak en er zijn vijf pieren waar je heerlijk ijs kunt eten en boven over de golven kunt wandelen. De volwassenen genieten van de mooie Bäder-architectuur met prachtige villa's uit de 19e eeuw. Kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuinen. Hier kunnen ze te midden van natuur klimmen en ontdekken. In Neu Pudagla is er een klimbos. Verder is er in Trassenheide een piratenpark, de grootste klim- en speeltuin van het eiland. En Usedom heeft voor kinderen nog meer te bieden: lunchen in een speciaal kinderrestaurant, badmantels voor kinderen en huurfietsen, een eilandsafari, vlinderboerderij of midgetgolf. Kinderen vinden het ook heerlijk om uit te waaien aan het strand. Vliegeren is een van hun favoriete bezigheden. 's Winters beleven de kinderen veel schaatsplezier op de kunstijsbaan bij de pier in Heringsdorf.

Deze uitstapjes zijn ook een aanrader voor gezinnen met kinderen:

Phänomenta Peenemünde

Scheikunde hoeft niet saai te zijn. Dit bewijst Phänomenta, gelegen op het noordelijkste puntje van het eiland, in Peenemünde. Hier kunnen de jonge bezoekers van alles aanraken, uitproberen en ontdekken. In de interactieve tentoonstelling til je bijvoorbeeld een Trabantje, de bekende DDR-auto, met één arm op. Klein en groot raken gefascineerd door scheikunde, want wie heeft al eens in een zeepbel gestaan, of met een trommelslag een kaars uitgeblazen of met een magnetisch veld getekend? Het kan allemaal, van april tot oktober in de Phänomenta.

Piratenpark Trassenheide

Avonturiersdorp, een goudgraverstunnel, het speelschip 'Weltenbummler' of een waterspel voor piraten: in Trassenheide bevindt zich de grootste speeltuin van het eiland Usedom. Op zo'n 13.000 vierkante meter bij het hotel Seeklause kunnen grote en kleine avonturiers zich heerlijk uitleven. Bezoek voor meer informatie: www.piraten-insel-usedom.de.

Thermen op het eiland

Zwemplezier voor groot en klein bieden de Bernsteintherme Zinnowitz en de OstseeTherme Ahlbeck. De thermen beschikken over een breed aanbod aan faciliteiten, inclusief pierenbadje en zwembad. Ideaal wanneer de zon zich eens niet laat zien. In het sauna- of wellnessbereik kun je heerlijk ontspannen. www.bernsteintherme.de, www.ostseetherme-usedom.de.

Kletterwald Usedom

In de bossen rondom de badplaats Ückeritz komen vaardigheden zoals moed, handigheid en balanceren goed van pas. Het klimbos 'Kletterwald Usedom' behoort tot de grootste van Duitsland. Bij 50 klimelementen en verschillende moeilijkheidsgraden vervelen volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar zich geen moment. Je kunt hier op één meter boven de grond, maar ook op een duizelingwekkende hoogte van 15 meter de klimsport beoefenen. www.kletterwald-usedom.de.

Sportstranden met watersportmogelijkheden en surfscholen

Beachvolleybal, zeilen, surfen, kitesurfen, waterski of wakeboarden, professioneel of recreatief sporten: het kan allemaal op de stranden van het eiland Usedom. De passende leraar of gids vind je aan de sportstranden van de verschillende badplaatsen, waaronder het sportstrand van Karlshagen, Trassenheide, bij de Kaiserbäder of in Zinnowitz. Ook aan de oevers van het Achterwasser worden sportliefhebbers enthousiast ontvangen door watersportcentra. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Ückeritz met zijn gezellige cafeetjes met uitzicht over het water. Geniet hier van een prachtige zonsondergang. Of ga om te sporten naar de camping bij Lütow op het schiereiland Gnitz.

Zurück zur letzten Seite
Nach oben scrollen
© 2016 - Usedom Tourismus GmbH - usedom.de
<