Maritiem ervaringen op het eiland Usedom Flug nach Usedom - Startseite

+49 38375 244 244

 Usedom Tourismus GmbH

De wateren rondom Usedom zijn zeer populair bij watersporters. In totaal 38 grote en kleine havens en 2 jachthavens voor pleziervaartuigen bieden uitmuntende voorwaarden voor veel vaarplezier. Er zijn moderne ligplaatsen met een 5-sterren-standaard, maar ook verborgen liggende natuurhavens of kampeerterreinen aan het water. De meest bekende havens met een goede infrastructuur en talrijke mogelijkheden zijn de havens in Ückeritz, Zinnowitz, Krummin (met vier sterren onderscheiden), Karlshagen en Peenemünde. Op het vasteland is er de haven in Kröslin (vijf sterren) en de haven in het Poolse Świnoujście.

Geen eigen boot? Dat is geen probleem. Rondvaarten worden zowel op de Oostzee als op het Achterwasser aangeboden. Tochten met een zogenaamde ‘Zeesenboot’ starten in de haven van Usedom. Vanaf Neppermin, Karlshagen of Wolgast kun je met de 'Weiße Düne' een zeiltocht maken. Met een motorschip maak je een tocht vanaf Stagnieß, Zinnowitz, Peenemünde en vanaf de pieren in de Kaiserbäder en Zinnowitz.


Yacht-charter op Usedom
Sportief, dynamisch of elegant en gemoedelijk over het water glijden met de boot 'Sandperle'. De wateren van het eiland Usedom kun je heel milieuvriendelijk ontdekken met een elektrische boot die je huurt bij Wasserlinie Häfen GmbH. Hiervoor is geen rijbewijs nodig. Alle boten kunnen tijdens een tussenstop in de havens en aanlegplaatsen weer worden opgeladen. De uitvalbasis voor dergelijke trips is de haven Ückeritz. Mogelijke bestemmingen zijn de aanlegplaatsen in Stagnieß, Balm en Neppermin. In deze havens kan ook een boot met schipper voor individuele uitstapjes rondom het eiland Usedom gehuurd worden. Dit geldt ook voor de natuurhaven Krummin en de haven in Krößlin.

Zurück zur letzten Seite
Nach oben scrollen
© 2016 - Usedom Tourismus GmbH - usedom.de
<