Actief & sport tussen Oostzee en Achterwasser Flug nach Usedom - Startseite

+49 38375 244 244

 Usedom Tourismus GmbH

Met het zand tussen je tenen of liever met schoenen aan, met een nordic walking-uitrusting of de traditionele wandelstok: wandelaars kunnen op het eiland Usedom op maar liefst 445 vierkante kilometer ongerepte natuur ontdekken. De natuur van Usedom staat bekend om de lange zandstranden, steile oevers, beukenbossen en uitgestrekte duinen.

Actief op het 42 kilometer lange zandstrand. Je blik over de horizon laten glijden, de frisse lucht inademen en je laten verleiden tot een lange wandeling. Tijdens de ontdekkingstocht kun je schelpen en soms zelfs barnsteen verzamelen. Direct achter de duinen ligt de langste strandboulevard van Europa. Deze loopt tussen de '3 Kaiserbäder' Bansin, Heringsdorf en Ahlbeck over de grens tot het Poolse Świnoujście. De boulevard getuigt van de prachtige Bäder-architectuur. Indrukwekkende villa's vind je echter niet alleen in de '3 Kaiserbäder'. De flair van de Gouden Eeuw vind je ook terug bij de keizerlijke villa's in Ostseebad Zinnowitz. Strand en boulevard zijn niet alleen populair onder wandelaars. Ook nordic walkers en joggers zijn er te vinden. Zelfs marathonlopers en ambitieuze sporters komen langs de Oostzeekust van Usedom aan hun trekken.

Van het strand ... naar het Achterland. Kronkelende weggetjes, idyllische vissersdorpjes, bossen en velden waar zeldzame vogels hun zangkunsten laten horen. Wie even wil ontsnappen aan het bruisende strandleven, kan zich terugtrekken in het binnenland van Usedom. Hier bevinden zich schilderachtige dorpjes en bloeiende zoutmoerassen. In het Achterland (gelegen tussen de Oostzee en het Achterwasser) laat de natuur zich van zijn beste kant zien. 'Achter' is Nederduits, vandaar de naam 'Achterland'. Het Usedomer Achterland is dan ook het weidse land achter het strand. Op sommige plekken liggen er tussen de Oostzee en het Achterwasser slechts enkele honderden meters. Ontdek het schiereiland Gnitz, het sprookjesachtige herenhuis 'Wasserschloss Mellenthin' of maak een uitstapje naar de heuvelachtige Usedomer Schweiz. De natuur van Usedom is gevarieerd en verrast zelfs doorgewinterde Usedom-kenners steeds weer opnieuw. Van al die indrukken kun je bijkomen in de kleine landelijke koffietentjes waar zelfgebakken taart wordt aangeboden. De gemarkeerde wandelroutes op Usedom zijn in totaal meer dan 400 kilometer lang. Op de fiets kun je routes van in totaal meer dan 180 km afleggen.

Echte avonturiers ontdekken Usedom zelf. Het 'Naturpark Insel Usedom' werd opgericht in het jaar 1999. Het gebied van het natuurpark omvat niet alleen het eiland Usedom. Ook het noordelijke deel van het Kleine Stettiner Haff, de Peenestrom, het Achterwasser en een strook vasteland ten westen van de Peenestrom maken deel uit van het uitgestrekte cultuurlandschap. Het natuurpark beslaat in totaal een oppervlakte van maar liefst 59.000 hectare. Het hele jaar door kunnen actieve vakantiegangers het Naturpark Insel Usedom onder begeleiding van medewerkers van het natuurpark of tijdens speciaal georganiseerde tochten ontdekken. Met ontdekkingstochten zoals een 'Inselsafari' of 'Mehrblicke' leer je het eiland heel persoonlijk en individueel kennen. En voor de liefhebbers zijn er de segways of een vissersboot.

Met de fiets het eiland ontdekken. Met de fiets leg je comfortabel en snel grote afstanden af, over de meer dan 180 kilometer duidelijk gemarkeerde fietsroutes. Op het eiland is er een groot aanbod aan fietsverhuurders met een omvangrijke service. Alleen al het verhuursysteem 'UsedomRad' beschikt over meer dan 1000 toerfietsen, kinderfietsen en elektrische fietsen. Deze zijn verkrijgbaar bij meer dan 100 stations op en nabij het eiland. Genoeg gefietst? Dan kun je je fiets bij het eerstvolgende 'UsedomRad'-station weer inleveren en reis je verder met het openbaar vervoer. De openbare vervoersmiddelen van de Usedomer Bäderbahn verbinden alle badplaatsen tot Świnoujście met elkaar. Ook het Achterland is hiermee goed bereikbaar.

'Usedom erfahren'. De speciale pas voor iedereen die het eiland wil ontdekken biedt veel ideeën voor uitstapjes. De recreatiepas bevat ca. 60 voordeelbonnen of bonnen voor extra's bij toeristische voorzieningen op Usedom. Profiteer met de pas van aanbiedingen van meer dan 30 toeristische partners uit de regio, waaronder een 5-daagse huur van een 'UsedomRad'. Deze fietsen worden verhuurd bij meer dan 100 verhuurstations op het eiland en daarbuiten.

Paardensport op het zonne-eiland Usedom

Echt geluk ervaar je op de rug van een paard. Dit geldt niet in de laatste plaats voor het op een na grootste eiland van Duitsland: Usedom. Langs het strand galopperen, met de zon aan de horizon en een heerlijk frisse wind: welke ruiter droomt hier nu niet van? Op Usedom wordt deze droom realiteit. Maneges en ruitersportverenigingen adviseren bovendien lange tochten door de eindeloze natuur van het groene achterland van Usedom, dwars door bossen en over velden.

Zurück zur letzten Seite
Nach oben scrollen
© 2016 - Usedom Tourismus GmbH - usedom.de
<