+49 38375 244 244

 Usedom Tourismus GmbH

Kamperen is meer dan een basic manier om vakantie te vieren. Kamperen is een levenshouding, een passie, het verlangen naar vrijheid. Mooie plaatsen zijn er op Usedom genoeg.

Ambacht en tradities op Usedom

Op Usedom kun je traditionele ambachten ook buiten het museum bewonderen. De Usedomer ambacht leeft nog volop en wordt op veel plaatsen aan de volgende generaties doorgegeven. Sinds eeuwen trekken deze levende tradities steeds weer kunstenaars en ambachtslieden aan. Karakteristieke motieven, oorspronkelijkheid en authenticiteit zijn voor hen een bron van inspiratie. Ze bezoeken Usedom en geven met hun vaardigheden het culturele landschap van nu een heel eigen invulling.

Met het zand tussen je tenen of liever met schoenen aan, met een nordic walking-uitrusting of de traditionele wandelstok: wandelaars kunnen op het eiland Usedom op maar liefst 445 vierkante kilometer ongerepte natuur ontdekken. De natuur van Usedom staat bekend om de lange zandstranden, steile oevers, beukenbossen en uitgestrekte duinen.

Eiland tussen Oostzee en Achterwasser

De wateren rondom Usedom zijn zeer populair bij watersporters. In totaal 38 grote en kleine havens en 2 jachthavens voor pleziervaartuigen bieden uitmuntende voorwaarden voor veel vaarplezier. Er zijn moderne ligplaatsen met een 5-sterren-standaard, maar ook verborgen liggende natuurhavens of kampeerterreinen aan het water. De meest bekende havens met een goede infrastructuur en talrijke mogelijkheden zijn de havens in Ückeritz, Zinnowitz, Krummin (met vier sterren onderscheiden), Karlshagen en Peenemünde. Op het vasteland is er de haven in Kröslin (vijf sterren) en de haven in het Poolse Świnoujście.

Usedom voor kleine en grote ontdekkers

Kleine kasteelbouwers en strandkinderen zijn van harte welkom op Usedom. Het speciale keurmerk voor gezinsvriendelijkheid, de vis 'Gustav' met kroontje, vind je overal op het eiland. Het keurmerk wordt toegekend aan hotels, vakantiebungalows, toeristische instellingen en zelfs complete plaatsen. De toerismebond van de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern (Landestourismus-Verband MV) kent het speciale keurmerk steeds voor drie jaar toe. Bedrijven die in het trotse bezit van Gustav zijn, onderscheiden zich door een speciaal aanbod voor een mooie vakantie met kinderen.

Het Oostzee-eiland Usedom is niet alleen dankzij het eindeloos lange strand met spierwit zand een droomeiland. Het achterland met zijn ongerepte romantische landschappen, de stille baaien en verborgen plekjes laat natuurliefhebbers en rustaanbidders een heel andere kant van het eiland zien. Te voet, met de fiets of tijdens een tour onder begeleiding van een gids: ook in de herfst en winter biedt de natuur van het eiland indrukwekkende impressies.

Zurück zur letzten Seite
Nach oben scrollen
© 2016 - Usedom Tourismus GmbH - usedom.de
<